Vinkit ammattilaisen etuleikkurin valintaan
 

Etuleikkuri on ammattilaisen kustannustehokas valinta

Ammattikäyttöön tulevien raskaampien työkoneiden valinnassa on erityisen tärkeää kiinnittää huomioita siihen, että työt sujuvat nopeasti, laadukkaasti, tehokkaasti ja turvallisesti. Työn sujuvuuteen ja mukavuuteen vaikuttaa myös osaltaan työskentelyergonomia.

Ammattilaislaitteiden ja -koneiden hankinnassa on mahdollista saada huomattavasti kustannustehoa, kun varmistaa koneen monipuoliset käyttömahdollisuudet ja kulutusosien kestävyyden. Koneessa käytettävä polttoaine vaikuttaa tietysti myös kustannuksiin. Raskaammat koneet hankitaan yleensä pidempikestoisiksi investoinneiksi, jonka vuoksi onkin tärkeää satsata tuottavuuteen, luotettavuuteen ja toiminnallisuuteen varmistaen myös käyttökatkosten minimointi.

Mitä pitäisi ottaa huomioon tuottavuuden varmistamiseksi, kun kiinteistönhoitotöihin ja piha-alueen urakoihin valitaan ammattilaiskäyttöön tulevaa etuleikkuria?

 
 

Tuottavuus ja kustannustehokkuus ratkaisevassa roolissa

Leikkuualan koko kannattaa mitoittaa leikkuualueelle sopivaksi, jotta työskentely sujuu nopeasti ja tuottavuus on optimaalinen. Ammattikäyttöön valmistetuissa koneissa leikkuuala on kuluttajaversiota huomattavasti isompi ja leikkuutarkkuus parempi, joten työskentelynopeuskin on aivan eri luokkaa.

Tuottavuuteen voi vaikuttaa myös huolehtimalla työtehosta ja -mukavuudesta. Työskentelyä helpottaa, kun koneen painopiste on sijoitettu haastavampi ammattikäyttö huomioiden ja hyvin suunnitellulla ohjaamon rakenteella. Ohjaamosta tulisi olla hyvä näkyvyys, tällöin ei tarvitse nousta tai kurkotella istuimelta esimerkiksi reuna-alueilla sekä ahtaissa paikoissa työskenneltäessä. Kun koneen painopiste on sijoitettu oikein onnistuvat rinnealueilla suoritettavat työt helposti ja turvallisesti. Työn sujuvuutta helpottaa esimerkiksi puistonpenkkien ja pensaiden alle helposti ulottuva leikkuulaite.

Tuottavuutta parantaa osaltaan koneen osien kestävyys. Kannattaakin varmistaa, että koneessa on käytetty laadukkaita ja hyvistä materiaalista valmistettuja komponentteja. Kuluttajille tarkoitetuissa etuleikkureissa on käytetty voimansiirrossa remmiä, ammattilaisen versioissa koneen voimansiirtoon käytetään akselia. Koneessa käytettävä polttoaine vaikuttaa suoraan laitteesta aiheutuviin kustannuksiin, dieselmoottorilla varustuissa malleissa polttoainekustannukset ja päästöt ovat pienemmät.

Käyttökatkosten minimointi 

Varaosien ja huollon hyvä saatavuus takaavat sen, että koneen seisonta-ajat jäävät mahdollisimman pieniksi. Ammattilaisille tarkoitetut koneet ja laitteet priorisoidaan esimerkiksi LTV:n huollossa ja asennuksessa ensisijaisiksi töiksi, näin työskentelykatkokset saadaan pidettyä lyhyinä. LTV:n myymälässä on myös Husqvarnan huoltopalvelu, jossa käytetään alkuperäisiä varaosia.
 
Ennen ostopäätöstä on hyvä varmistaa myyjältä, että kulutusosat ovat vaihdettavissa, ammattikäytössä koneen osat kuluvat huomattavasti kuluttajien versiota nopeammin.  Jos konetta on tarkoitus käyttää useassa eri kohteessa, kannattaa varmistaa, että kone on tieliikennerekisteröitävissä. Tällöin koneen siirtämiseen kohteesta toiseen ei tarvitse erillistä kuljetuskalustoa.

Ruohonleikkuri, piha-alueen putsaaja, lannoitteen levitin ja tavarankuljetin samassa paketissa

Monipuolisesti hyödynnettävä työkone on taatusti käytännöllisempi ratkaisu ja edullisempi investointi pidemmän päälle kuin eri tarkoituksiin hankitut erilliset koneet. Ammattilaisen vinkkelistä on olennaista erilaisten lisälaitteiden saatavuus.
 
Yhdellä koneella voi hoitaa yllättävänkin monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Husqvarnan etuleikkuria voi lisäosien ja -varusteiden avulla hyödyntää läpi vuoden piha-alueen töissä: nurmikon leikkuu ja ilmastus, pihan puhdistus harjalaitteistolla, lannoitteen levitys, lumen linkous, lumen auraus, piha-alueen tavarankuljetus ja niin edelleen. Etuleikkuri onkin siis ammattilaisen monitoimityökalu, jota voi hyödyntää erityyppisissä tehtävissä.
 
LTV:n ammattitaitoinen henkilökunta auttaa valitsemaan koneet tarpeeseen sopivaksi. Voit tutustua koneisiin verkkokaupassamme tai tulla myymäläämme Lahden Laatukadulle tutustumaan Husqvarnan ammattikalustoon.
 

Ota yhteyttä

Husqvarnan etuleikkurit ammattilaisille yksinoikeudella päijät-hämeessä meiltä!

Kysy lisää Asiakaspalvelustamme 010 420 5510